7 βήματα για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου

7 βήματα για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου

Είναι δυνατόν η επιτυχία να σπαστεί σε βήματα; Δεν είναι πάντα τόσο απλό και εύκολο, αλλά είναι αποδεδειγμένο πως αυτοί που πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα, συνήθως περνούν από μια διαδικασία, τα μέρη της οποίας αναφέρονται παρακάτω.

1. Ονειρέψου το…

Κάθε σπουδαίο επίτευγμα ξεκινά από την καρδιά και το μυαλό. Αυτού που τόλμησε να ονειρευτεί και να πιστέψει πως ήταν δυνατόν να συμβεί. Γι’ αυτό, πάρε λίγο χρόνο και ρώτα τον εαυτό σου: Μήπως, θα μπορούσα…; Μην αφήσεις να σε αποθαρρύνουν. Η ζωή είναι πολύ μικρή να την αφήσεις στην τύχη.

2. Πίστεψέ το…

Ναι, το όνειρό σου πρέπει να είναι μεγάλο. Πρέπει να είναι κάτι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται πέραν των δυνατοτήτων σου. Πρέπει όμως να είναι κάτι που μπορείς να πιστέψεις. Πρέπει να είσαι σε θέση να πεις πως εάν δουλέψεις σκληρά, μπορεί να συμβεί.

3. Δες το…

Οι  επιτυχημένοι έχουν μια συνήθεια: βλέπουν πράγματα. Φαντάζονται τον εαυτό τους να περπατάει μέσα στο νέο κτίριο της εταιρίας τους. Οι καλύτεροι στις ελεύθερες βολές στο μπάσκετ, φαντάζονται τη μπάλα να περνάει μέσα από το καλάθι. Όλα τα παραπάνω παρακινούν το μυαλό να ελέγχει το σώμα, ώστε να εκπληρωθεί το όνειρο.

4. Πες το…

Ένας λόγος για τον οποίο πολλά όνειρα δεν πραγματοποιούνται, είναι γιατί αυτοί που τα σκέφτονται τα κρατούν για τον εαυτό τους. Αυτός που θέλει να πετύχει πρέπει να λέει τα όνειρά του σε πολλούς ανθρώπους. Και ο λόγος είναι ένας: Όσο τα μοιραζόμαστε με άλλους, τα πιστεύουμε όλο και περισσότερο. Επιπλέον, είμαστε υπόλογοι γι’ αυτά.

5. Σχεδίασέ το…

Ότι σπείρεις, θα θερίσεις. Γι’ αυτό, το όνειρό σου πρέπει να λάβει τη μορφή ενός οργανωμένου σχεδίου. Πρέπει να κάτσεις κάτω, να σχεδιάσεις τα βήματα και τη στρατηγική που θα το πετύχεις. Σκέψου όλες τις λεπτομέρειες. Σπάσε όλο το εγχείρημα σε μικρά κομμάτια. Μετά θέσε ένα χρονοδιάγραμμα για κάθε μέρος το σχεδίου σου.

6. Δούλεψέ το…

Η ζωή θα ήταν πραγματικά εύκολη αν μπορούσαμε να παραλείψουμε αυτό το κομμάτι. Δυστυχώς, οι επιτυχημένοι είναι συνήθως πολύ εργατικοί. Υπάρχει μια εξίσωση σχετικά με αυτό: (βραχυπρόθεσμα σχέδια x χρόνος = Μακροπρόθεσμα επιτεύγματα). Εάν δουλεύεις το όνειρό σου κάθε μέρα, κάποτε θα το πετύχεις.

7. Απόλαυσέ το…

Απόλαυσε το ταξίδι προς το στόχο σου. Όταν δεν έχεις πετύχει το στόχο και ζεις το όνειρό σου, μη ξεχάσεις να δώσεις ανταμοιβές στον εαυτό σου. Να είσαι ευχάριστος και γενναιόδωρος. Ενώ, χρησιμοποίησε το όνειρό σου για να βελτιώσεις και άλλους.

 

Μετά πήγαινε πάλι στο βήμα 1.

Σκέψου λίγο μεγαλύτερα αυτή τη φορά